Sindicatul National Sport si Tineret, in calitate de reprezentant al membrilor sai, conform Legii Dialogului Social, anunta ca in perioada urmatoare va demara procedurile prealabile pentru a cere in instanta acordarea voucherelor de vacanta pentru salariatii federatiilor sportive nationale.

Ministerul Tineretului si Sportului a refuzat si refuza sa aloce fondurile necesare acestor tichete desi SNST a solicitat in mod repetat, inca de la inceputul anului, acordarea acestor drepturi si pentru cei care muncesc in sport, in cadrul FSN-urilor. In conformitate cu prevederile OUG nr. 46/2017, toti angajatii federatiilor sportive nationale, personal platit din fonduri publice, sunt indreptatiti sa primeasca aceste vouchere, iar MTS-ul nu se poate apara sustinand ca nu au fost alocate fonduri bugetare pentru plata acestor drepturi salariale intrucat acestuia ii revine obligatia de a efectua demersurile necesare in vederea alocarii de fonduri.

Toti salariatii care doresc sa se inscrie in aceasta actiune comuna prin care vom solicita MTS-ului sa acorde fiecaruia dintre reclamanti o despagubire echivalenta cu contravaloarea tichetelor/voucherelor de vacanta o pot face la e-mail: snst.contact@yahoo.com.

Facem precizarea ca aceste actiuni vor fi promovate si sustinute de sindicat pentru salariatii membri ai organizatiei in baza imputernicirilor acestora, iar pentru a deveni membru descarcati adeziunea de aici: Adeziune SNST.

Echipa juridic SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *