• Respect, Unitate, Transparenta, Solidaritate, Initiativa

Împreună am luat iniţiativa înfiinţării acestei organizaţii sindicale naţionale din dorinţa de a ne uni forţele pentru reprezentarea tuturor celor care activează în sport şi tineret la nivel central si teritorial.

Constituirea SNST a făcut posibilă crearea cadrului statutar în care profesioniştii acestui domeniu, să isi exprime şi să işi împlinească dorinţele, să facă propuneri şi să găseasca soluţii, într-un mod instituţional şi organizat, sub protecţia unui sindicat nou, deschis, credibil, transparent şi puternic.

Acţiunile noastre vor încuraja implicarea în mişcarea sindicală a colegilor din sistemul instituţional tineret şi sport şi vor determina recunoaşterea drepturilor şi a competenţelor profesionale ale membrilor organizaţiei noastre. Vom sprijini elaborarea de studii de specialitate, formarea profesională continuă, dar si promovarea liberei iniţiative, a libertăţii de exprimare şi asigurarea unităţii de acţiune a membrilor sindicatului.

Principiile in baza carora familia noastra, a celor din SNST, isi va desfasura activitatea sunt: RESPECTUL, UNITATEA, TRANSPARENŢA, SOLIDARITATEA si INITIATIVA.
Fiecare membru de sindicat este important pentru noi si tocmai de aceea vrem sa tinem pasul cu schimbarea si sa raspundem in orice moment nevoilor sale. Suntem convinşi că ÎMPREUNĂ putem realiza ceea ce ne-am propus.