Proiect al Legii de aprobare a OUG 114/2018 – Sportul și Tineretul sunt vizate

După ce joi Guvernul a anunţat că la începutul săptămânii viitoare ar putea adopta proiectul referitor la abrogarea OUG 114, pentru care Executivul îşi va angaja răspunderea, pe surse au apărut variante ale acestui proiect. E important de văzut dacă Guvernul, în urma sesizărilor primite, se va apleca asupra problemelor celor din Sport și Tineret și în ce măsură o va face.

În prima varianta se propune o reparație pentru cei care muncesc sâmbătă și duminica fără să fie plătiți și fără a avea posibilitatea compensării cu timp liber corespunzător, dar sunt uitați cei 700 de salariați din cadrul federațiilor sportive naționale:

Ultima variantă pe care o avem la dispoziție va starni mare deranj social. Invităm toți membri să studieze atent textul și să ne transmită eventuale observații. Lucrurile merg pe repede înainte, se fac modificări la ore târzii, timpul de reacție este foarte scurt. Față de prima variantă de proiect – click aici (din dimineața aceleiași zile – 12 decembrie 2019), din cel pe care vi-l punem la dispoziție au dispărut o serie de drepturi importante și mult așteptate de personalul bugetar! Proiectul Legii de aprobare a OUG 114/2018 – ultima variantă (12,12,2019 – ora 19,20) sursa: www.publisind.ro

Puncte de interes pentru domeniul nostru sunt și următoarele: majorarea salarială de la 1 ianuarie 2020 conform Legii nr.153/2017, menținerea valorii indemnizației de hrană la nivelul din anul 2019, obligativitatea exprimării opțiunii pensie / salariu, încetarea detașărilor din sistemul privat.

SNST a solicitat conducerii MTS documentul înaintat Guvernului pe această temă și vom reveni imediat după ce ministerul va avea o poziție. Potrivit declarațiilor de presă, Guvernul a cerut ministerelor care nu au trimis până în prezent observaţiile şi modificările să o facă până vineri la ora 14,00, iar în şedinţa de guvern de la ora 17,00 este programată o primă citire  a proiectului de lege pe care urmează să își angajeze răspunderea.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Proiect al Legii de aprobare a OUG 114/2018 – Sportul și Tineretul sunt vizate