„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

A fost recunoscută practicarea unei noi ramuri de sport

Arte Martiale Mixte - MMA, în România

Practicarea în România a ramurii de sport MMA – Arte Marțiale Mixte a fost recunoscută oficial în România – OMTS nr.597 / 27.05.2020:

Artele marțiale mixte, denumite uneori lupta în cușcă, este un sport de luptă cu contact complet, bazat pe atacuri, luptă și lupte la sol, alcătuite din diverse sporturi de luptă și arte marțiale din întreaga lume.

Procedura de validare a fost ințiată în urmă cu mai mulți ani, primele încercări pentru recunoașterea acestei ramuri sportive fiind făcute în 2013. Comisia de analiză și verificare a cererilor de recunoaștere oficială a practicării ramurilor sportive din România a respins în august 2016 cererea de recunoaștere a MMA.

Comisia este cea care primește cererile de recunoaștere a existenței și practicării oficiale a unei noi ramuri de sport și prezintă, într-un raport final, concluziile privind caracteristicile activității respective, interesul la nivel național, valențele sale sociale și instructiv-educative și necesitatea recunoașterii oficiale.

Raportul final al Comisiei, de acordare sau de respingere, după caz, a recunoașterii existenței și practicării oficiale a unei noi ramuri de sport pe teritoriul României, este înaintat spre aprobare conducerii Ministerului Tineretului și Sportului. În cazul în care sunt întrunite toate elementele legale în vigoare, se propune emiterea ordinului de recunoaștere a existenței și practicării oficiale a unei noi ramuri de sport pe teritoriul României.

Procedura prevede criteriile de determinare a unicității activității propuse, și anume:
– existența unui cadru competițional sportiv între două sau mai multe echipe sau indivizi;
– existența unui ansamblu de exerciții fizice complexe sau de probe sportive specializate printr-o tehnică distinctă și un profil propriu de efort;
– existența unor reguli de concurs specifice și unei performanțe de un anumit gen, evaluată după un anumit cod și printr-un sistem de unități de măsură proprii;
– existența unor probe sportive având aceleași structură motrică, elemente și procedee tehnice, tip de efort, condiții și mod asemănător de reglementare, alcătuire și evaluare, pe același aparat sau cu același obiect de întrecere, pe același spațiu de joc;
– existența unui profil internațional.

Succes tuturor sportivilor și colectivelor tehnice în practicarea și promovarea acestui sport în România!


.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: A fost recunoscută practicarea unei noi ramuri de sport