Personalul din toate subordonatele MTS va beneficia de majorare salarială

DJST, CCS, CSN, CSM, CNFPA, INCS, și Muzeul Sportului

Astăzi, 25 august 2020, a avut loc in cadrul ședinței în plen a Camerei Deputaților votul final asupra Proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (PL-x 170/2020) – lege organică, care conține următorul amendament:

Art.II. – (1) Începând cu luna următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, salariile de bază de care beneficiază personalul din cadrul instituţiilor şi unităţilor aflate în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, se stabilesc la nivelul prevăzut de lege pentru anul 2021.
(2) Prevederile alin.(1) nu se aplică personalului care a beneficiat de majorările salariale prevăzute de Legea nr.156/2020 pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Autor: deputat Silviu Vexler

Motivare : Prevederi necesare, ţinând cont de asigurarea unui nivel echitabil pentru toate categoriile de personal din cadrul acestor entităţi.

Cu 184 de voturi pentru, 90 împotrivă și 5 abțineri, proiectul a fost adoptat în această formă și va merge la promulgare.

Am reușit să acționăm dincolo de inerția Ministerului Tineretului și Sportului, căruia, deși i-am semnalat inechitățile salariale, nu emis nici până acum vreo inițiativă legislativă de corectare.

Sindicatul National Sport și Tineret adresează sincere mulțumiri Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, domnului Președinte Adrian Solomon, la care am găsit sprijin pentru susținerea acestui amendament, precum
și domnului Vicepreședinte Silviu Vexler, care ne-a transmis:

“Voi sprijini, ori de câte ori voi avea posibilitatea, personalul care și-a dedicat activitatea sportului și tineretului!”

Adresăm mulțumiri și membrilor care ne-au învestit cu încrederea lor și care în permanență ne motivează să continuăm lupta.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Personalul din toate subordonatele MTS va beneficia de majorare salarială

4 răspunsuri

1. Bravo felicitari…!Ramane sa vedem daca este buget, ca asta ne omoara…

2. Acum una este bine ca s-a si promulgat si se va aplica si la subordonate,dar se pare ca va veni si una rece, din cele 5 baze, CJ a cerut la guvern 3, adica o tabara, Complexul de alim si cazare care include si hotelul Sport, dar si complexul care contine si sediul directiei… Mai ramane un centru de agrement si baza de tineret. In cazul in care se va da curs, prin emiterea unei HG, ce se va intampla cu personalul oare?